Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'dan Helikopter Ambulans ile sevk edildi
Tosya'da tedavi gören 70 yaşındaki kronik böbrek yetmezliği olan hasta Sağlık Bakanlığı'na ait helikopter ambulans ile Ankara'ya sevk edildi.
Kastamonu’da çocuklarda ishal vakaları arttı
Sıcak havalar nedeniyle ishal, kusma ve mide bulantısı şikayetleriyle hastanelere başvuran çocuk sayısında artış yaşanmaya başladı.
Yeşilçam’ın dev ismi hayatını kaybetti
Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yılmaz Gruda, 93 yaşında hayatını kaybetti.
Mantara dikkat! Karaciğer ve böbrekleri vuruyor
Dünyada binlerce çeşit mantar olduğunu belirten uzmanlar bunların yaklaşık 100 tanesinin zehirli olduğuna dikkat çekiyor.
Katil kenelere dikkat!
Bayram tatilinin 9 güne çıkartılmasıyla birlikte, yeşil alanlarda geçirdiğimiz zaman artıyor.
Bayramda beslenme uyarısı!
Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Doğan, Kurban Bayramı'nda tatlı, şeker, tuz ve kırmızı et tüketiminin artışına dikkat çekerek, diyabet, kolesterol, tansiyon, gut, siroz, kronik böbrek yetmezliği ve koroner arter hastalarını bayramda beslenmelerine dikkat etmeleri için uyardı.
Köygöçüren!
Bahçe Bitkileri Uzmanı Prof. Dr. Aysun Pekşen, bahar döneminin gelmesiyle beraber mantar zehirlenmeleri hakkında açıklamalarda bulunarak, "Türkiye’de mantar ölümlerinin yüzde 95’i 'köygöçüren' mantarından kaynaklanıyor” dedi.
Doğum gününde annesinden hayat veren hediye
18 yaşından itibaren yüksek tansiyon nedeni ile böbrek yetmezliği yaşayan ve 2 aydır diyaliz tedavisi gören Burak Aşkın (25), annesinin bağışladığı böbrek ile doğum gününde sağlığına tekrar kavuştu.
Yazımcı, hayatını kaybetti
Kastamonu Kahveciler Odası Başkanı Murat Yazımcı yaşamını yitirdi. Yazımcı'nın böbrek yetmezliği dolayısıyla hayatını kaybettiği öğrenildi.
Bayramda sağlıklı beslenmenin püf noktaları…
Bayram kahvaltılarında yağlı ve hamur işi gıdalardan uzak durulmalı
3 haftadan fazla öksürüğü olanlar dikkat!
Dünya Tüberküloz Günü dolayısıyla hastalık hakkında bilgi veren uzmanlar, halen dünya genelinde en çok ölüme yol açan hastalıklardan biri olan tüberkülozdan korunmanın en etkili yolunun erken teşhis ve başarılı tedavi olduğuna dikkati çekti.
Yaşar, şifayı Anadolu’da buldu
Kastamonu’nun renkli simalarından Yaşar Emirhüseyinoğlu, Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yaklaşık 18 yıldır kronik böbrek yetmezliği ve nörojen mesane tanısıyla Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Sadi Turkan tarafından takip edilen Yaşar Emirhüseyinoğlu, bir dizi operasyonun ardından yeniden sağlığına kavuştu.
“10 yetişkinden 1’i şeker hastası”
Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Dr. Bülent Uyar, beslenme alışkanlıklarında ve yaşam tarzında meydana gelen değişiklikler sonucu, diyabet sıklığının arttığını söyledi. 10 yetişkinden en az 1 tanesinin diyabet olduğunu, 2 yetişkin diyabet hastasından 1 tanesinin de hasta olduğundan haberinin olmadığını belirten Dr. Uyar; “Diyabet, kalp krizi ve inme gibi hayatı tehdit eden sorunlara neden olabilir” dedi.
“Hastaların mağduriyeti acilen giderilmeli”
Türk Eczacılar Birliği İkinci Başkanı Ecz. İ. Orkun Yılmaz, hastaların ilaca ulaşamayacağından dolayı endişelerini dile getirdiği bir metin yayınladı.
Avrupa’nın en obez ülkesiyiz
Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi, hemşehrimiz Işılay Reis Yorgun, 4 Mart Dünya Obezite Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
İlaç alerjisi çözümsüz bir sorun değil
Tedavi amacıyla kullanılan ilaçlar bazen alerjiye yol açabiliyor. Bu nedenle tedavilerini yarım bırakan hastalar bile oluyor. Sorunun çözümü ise alerji merkezlerinden geçiyor.
Uzun COVID milyonlarca insanı etkiliyor
Nefes darlığı, beyin sisi, halsizlik, kas ağrıları… Uzun süreli COVID-19, koronavirüs geçirenlerin peşini bırakmıyor. Yapılan araştırmalar 203 farklı semptomun tespit edildiğini ortaya koyuyor.
Yüksek Tansiyonu Doğal Olarak Düşürmenin 5 Yolu
Diyetinizde yapacağınız birkaç basit değişiklik size çok yardımcı olabilir.
Böbrek Yetmezliği Nedir ? Böbrek Yetmezliği Neden Olur ?
Böbrek yetmezliğinin sebepleri nedir ? böbrek yetmezliği neden olur ?